Nieuwsgierig naar de rest?

Het artikel dat je net gelezen hebt, was slechts een voorproefje. In het volledige eerste digitale nummer van de Geldgids vind je nog veel meer interessante informatie.


Wil je verder lezen? Koop dan het hele nummer voor maar 3 euro in onze webwinkel.

Doe de check

Hoe presteert je bank?

Dit artikel heb je net kunnen lezen als voorproefje.

Optimaal verzekerd

Bij het kiezen van verzekeringen spelen gemak en toeval een grote rol. Hoe weet je of je optimaal verzekerd bent? Gebruik onze handige invulhulp om al je verzekeringen door te lichten; per verzekering kun je zien of de dekking goed is en bij welke andere verzekeringen de premie gunstiger is.

Geld stallen

met een goed gevoel

Waar belegt je verzekeraar of bank je spaar- of premiegeld in? En hoe zit het met het bonusbeleid? Verschillende aanbieders nemen nog altijd niet hun verantwoordelijkheid, blijkt uit de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer.

Veranderen van bank

Positieve geluiden

Een enquête van de Consumentenbond onder 473 rekeninghouders die zijn overgestapt naar een andere bank, heeft een verrassende uitkomst. De meesten vonden dat de overstap makkelijk verliep, maar niet alle overstappers waren tevreden.

Hoe uw hypotheek

BIG BUSINESS

werd

Voor banken zijn hypotheken meer dan leningen waarover ze rente ontvangen. Het zijn financiële tegoeden die kunnen worden beleend of verkocht. De bank vergroot haar financiële armslag, beleggers krijgen de stabiele inkomstenstroom die ze graag willen. Maar wat is de impact op consumenten?

Handige routes

Op internet vind je veel handige rekentools en praktische informatie om je financiën goed te regelen. De Geldgids maakte een selectie van websites die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Twee keer kassa

voor opkoper schulden

Bedrijven verkopen schulden van klanten soms door aan schuldopkopers. Leanne Dekker* werd flink gedupeerd door deze handel in schulden. We schreven hier al over in Geldgids 1/2018.


Na de publicatie in de Geldgids stapte Dekker met hulp van advocaat Klokkers naar de rechter, omdat het incassobureau bleef volharden in fout gedrag. Dekker won die rechtszaak grotendeels.

Doorverwijzers

Bij de doorverwijzers vind je links naar nuttige beoordelingen van financiële producten en praktische informatie over geldzaken op Consumentenbond.nl.

De Geldgids heeft een gratis nieuwsbrief,

ook voor niet-abonnees!

Bekijk hier een voorbeeld of schrijf je meteen in.