DOORVERWIJZERS


Op consumentenbond.nl vind je nuttige beoordelingen van financiële producten en praktische informatie over geldzaken. Actueel en op maat. Ook handig om je financiën op orde te krijgen of gewoon interessant en leerzaam.

TEKST NANNI TEMPELMAN


INFORMATIE VÓÓR DE KOOP

Testrapporten

Consumentenbond-leden en abonnees kunnen gratis actuele testrapporten downloaden in de webwinkel van de Consumentenbond. Testrapporten zijn er over verschillende onderwerpen: van televisies tot wasmachines en van e-bikes tot cv-ketels. Ieder testrapport bevat kooptips, details over Beste koop-producten en andere aanraders, en de volledige tabel met testresultaten. Niet-leden betalen vanaf €2 per rapport.


BELASTING

Belastingcoach

Wanneer je je aanmeldt voor de gratis e-mailreeks van de Belastingcoach, ontvang je informatie over actuele wijzigingen op het gebied van belastingen, een stappenplan voor de belastingaangifte en praktische tips.


Keuzehulp belastingvrij schenken

Het maximale bedrag dat je belastingvrij voor de eigen woning mag schenken, verschilt per situatie. Beantwoord slechts enkele meerkeuzevragen om de vrijstelling voor een specifieke situatie te zien.


Keuzehulp fiscaal partnerschap

Of je wel of geen fiscaal partner bent, is niet altijd duidelijk. Maak gebruik van onze tool en ontdek in een paar simpele stappen hoe het voor de eigen situatie zit.


GELDZAKEN

Vergelijker betaalrekeningen

Hoeveel kosten rekenen de banken per jaar? En welk rapportcijfer krijgt een bank op het gebied van eerlijk en duurzaam bankieren? Bekijk onze leerzame vergelijker voor betaalrekeningen.


Keuzehulp: sparen, investeren of beleggen

Sparen, beleggen of investeren in je huis? Beantwoord (maximaal) vijf vragen in de keuzehulp en ontdek welk advies bij je situatie past.


Test jezelf: hoe belangrijk is geld voor jou?

Twijfel je aan je financiële gewoonten of ben je benieuwd of je rationeel omgaat met geld? Neem de proef op de som en doe de test.


VERZEKERINGEN

Autoverzekering – voldoende dekking

Is je auto wel goed of misschien zelfs te goed verzekerd? Controleer het met behulp van ons vragenschema.


Autoverzekering – vergelijker

Door onder meer de schadevrije jaren en de beveiligingsklasse van je auto aan te geven, krijg je te zien of de verzekering beter en voordeliger kan.


Inboedel- en opstalverzekering – vergelijker

Voorkom onder- of oververzekering van je woning en inboedel. Beantwoord onze vragen om de waarde van je inboedel en huis te bepalen. Vervolgens krijg je de beste verzekering te zien.


Reisverzekering – vergelijker doorlopende reisverzekeringen

Het hangt van de bestemming af hoe uitgebreid een reisverzekering moet zijn. In een paar stappen vind je de juiste dekking en de beste verzekering.


Fietsverzekering

Doorloop (maximaal) vier vragen in de keuzehulp voor fietsverzekeringen. Je krijgt dan concreet advies voor een passende fietsverzekering (ook voor een elektrische fiets).


Zorgverzekering

Zodra je 18 jaar wordt, moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Bepaal in vier stappen welke zorgverzekering dan het best past. Voor studenten zijn er soms extra kortingsregelingen.


HUIS EN HYPOTHEEK

Hypotheekrentes vergelijken voor je eerste huis

Vul maximaal vijf vragen in en zie welke geldverstrekker de laagste rente en de beste testscore heeft voor je eerste hypotheek.


Hypotheekrentes vergelijken voor volgend koophuis

Selecteer welke hypotheekvorm en rentevaste periode gewenst is en bekijk welke hypotheekverstrekker de laagste rente heeft. Let ook op het oordeel over de voorwaarden.


Doe-het-zelfcheck: besparen op je hypotheek

Bekijk aan de hand van het laatste hypotheekoverzicht en de WOZ-aanslag of je kunt besparen op je hypotheek. Binnen een kwartier volgt duidelijkheid of oversluiten voordelig is en welke kosten hiermee gepaard gaan.


Checklist verhuizen

Met onze verhuischecklist vergeet je niets bij een verhuizing. Vul hem aan met persoonlijke ‘regeldingen’ en start met afvinken.


Verhuiscoach

Geef aan binnen welke termijn je gaat verhuizen en ontvang gratis de e-mailreeks van de Verhuiscoach. Je krijgt dan stap voor stap informatie om de verhuizing soepel te laten verlopen.


NIEUWS EN ARCHIEF GELDGIDS

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 lezers ontvangen maandelijks de digitale nieuwsbrief van de Geldgids. Hierin vind je het laatste nieuws en tips om je financiën handiger te regelen.

Klik hieronder om je aan te melden voor de nieuwsbrief:


Archief

Oude nummers van de Geldgids bewaren hoeft niet meer. In ons onlinearchief zijn alle artikelen van de laatste vijf jaargangen te vinden, naar keuze gesorteerd op datum of relevantie. Zoektermen gebruiken is mogelijk.