NIEUW

IN 2019

De komende jaren verandert er veel op het gebied van belastingen en toeslagen. De hypotheekrenteaftrek wordt aangepakt, de inkomstenbelasting gaat omlaag, aftrekposten verdwijnen en er gaat extra geld naar zorg en ouders met (jonge) kinderen.

TEKST REINOUT VAN DER HEIJDEN

Niemand kan alles bijhouden. Dikke kans dus dat je te laat ontdekt dat bepaalde regelingen niet meer bestaan, slechter of juist beter zijn geworden. Je loopt dan geld mis of moet ineens iets (terug)betalen waarop je niet had gerekend. De redactie van de Geldgids heeft alle overheidsmaatregelen doorgeplozen en samengevat in drie categorieën: inkomen/werk, familiezaken en woon- en leefsituatie. Vink hieronder de relevante onderwerpen aan en lees wat op dat vlak allemaal verandert.

INKOMEN, WERK

Veel belastingtarieven gaan volgend jaar omlaag, maar sommige juist omhoog. Daarmee hebben niet alleen werknemers, maar ook ondernemers en AOW’ers te maken. Het gaat hier om alle zaken rondom inkomen en werk.


Vink alle relevante items aan:

FAMILIEZAKEN

Gezinnen met kinderen krijgen vaak extra geld van de overheid vanwege de hoge kosten voor opvoeding en school. Eigenlijk zijn alle beslissingen die te maken hebben met familie en relaties van grote invloed op de bestedingsruimte.


Vink alle relevante items aan:

WOON- EN LEEFSITUATIE

De woon- en leefsituatie verbeteren of op zijn minst in stand houden is belangrijk; ook mobiliteit speelt daarbij een rol. Maar is er voor al die zaken wel genoeg geld? Hoe regel je de hulp daarvoor? En hoe financier je die?


Vink alle relevante items aan: