WELKOM

bij deze digitale Geldgids

Als ik een oude Geldgids uit de jaren 80 doorblader, ben ik soms jaloers op de hoeveelheid informatie. Vijf pagina’s tekst over jeugdsparen plus twee pagina’s tabellen met voetnoten in een klein lettertype en nauwelijks plaatjes. Geen detail werd onbesproken gelaten.


Geldzaken zijn bijna 40 jaar later niet eenvoudiger geworden, maar mensen hebben wel meer haast. De Geldgids behandelt tegenwoordig een grotere diversiteit aan onderwerpen. We geven de lezer geen cursus meer, maar praktische tips. Wie een cursus wil, kan op internet terecht. Bijvoorbeeld bij Wikipedia.


Het gevolg is wel dat we sommige onderwerpen niet meer op papier kwijt kunnen. Neem vervroegd pensioen. Er zijn zoveel situaties en opties. Het is gewoon te veel. In een digitaal magazine past het wel, want lezers komen met een klik bij de juiste informatie terecht. Handig bij het artikel over aflossingsvrije hypotheken is dat je via een knop je bank kunt selecteren en vervolgens alle relevante details op een rij ziet staan. Aan het einde staat een printknop, zodat je alles bij de hand hebt als je met de bank gaat praten.


De redactie van de Geldgids is daarom heel enthousiast over de mogelijkheden die deze digitale Geldgids biedt. Dit is leuker dan op papier en je steekt er nog wat van op ook.


Reinout van der Heijden, hoofdredacteur


HOE HET WERKT

5x navigatie


In artikel naar beneden scrollen

Naar vorige of volgende pagina

Overzicht van de digitale Geldgids

Doorklikken

Printen